LXS Pro Audio Mouse

Muis met ingebouwde draaiknop

Merknieuws 19-11-2021 10:57

Is dit nu briljant of onwerkbaar? Een muis met een draaiknop is een interessant idee, maar zou het ook echt comfortabel werken?

De Pro Audio Mouse is een Kickstarterproject van LXS Pro. Het is niks meer of minder dan een standaard usb muis met standaardknoppen en een draaiwiel en als extra een 'eindeloze' draaiknop. Zodra de muis boven een draairegelaar in je daw of een plugin staat kun je met die draaiknop de parameterwaarde instellen.

Met de Mod knop schakel je om naar het bedienen van faders, met de Pad knop verander je de resolutie van de draaiknop. Werkt volgens de makers met alle daw's. Daarmee wordt het een alternatief voor allerlei midicontrollers als je niet zoveel knoppen nodig hebt of als daar geen ruimte voor is. Op zich een goed idee maar ik vraag me af of dit ergonomisch wel bevredigend werkt. Echt fraai ziet het er ook niet uit.

De eerste 150 backers betalen € 87,- (leverbaar juli 2022), daarna kost ie € 118,-. Er komen ook draadloze variaties en versies voor linkshandigen, aangenomen dat er voldoende backers zijn natuurlijk!

Meer informatie

LXS

 

 

zoeken
zoeken