Cherry Audio Quadra

ARP in laagjes

Merknieuws 24-11-2021 10:41

Cherry Audio is met zijn constant uitbreidende collectie emulatie van classic synths een serieuze concurrent van Arturia geworden. Het aardige is dat ze steeds op zoek moeten naar synths waar hun concurrent de tanden nog niet heeft ingezet

Om die redenen komt Cherry Audio met unieke plugins voor de dag, zoals in dit geval met de Quadra, een emulatie van de behoorlijk zeldzame ARP Quadra uit 1978.

Die Quadra was een uniek geval want eigenlijk waren het 4 apparaten in een. Er is een stringmachine -oorspronkelijk een Solina -, een duofone leadsynth à la Odyssey, een bassynth en tot slot een parafone – dus polyfoon maar met één filter/vca – synthesizer. Van alle markten thuis dus, maar wel erg handig en met een prima sound. Bekende gebruikers waren Tony Banks, Rick Wright, Joe Zawinul en filmcomponist John Carpenter.

Cherry Audio heeft de vier onderdelen authentiek gemodeld net als de smeuïge 14 stage phaser, en het 24dB filter. Het uiterlijk met de typerende faders en kekke kleurtjes is ook overgenomen. Uiteraard is er ook nogal wat veranderd.

Zo kun je de vier klanken naar believen layeren en splitten, er is een stevige fx sectie toegevoegd, een mixer en diverse elementen hebben meer bereik en mogelijkheden gekregen zoals de arpeggiator. Behalve de klassieke stereo output heeft elke sectie eigen outputs.

De Quadra werkt als au, vst, vst3 en aax plugin en standalone. De prijs bedraagt $ 39,-.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken