VCV Rack 2

Modulaire softsynth nu ook als plugin

Merknieuws 03-12-2021 10:18

Er zijn onderhand al heel veel software modulars maar VCV Rack was een echte pionier. Met versie 2.0 neemt ontwikkelaar Andrew Belt een fikse stap en verandert ook het verdienmodel

Eerst het goede nieuws, de standalone versie is nog steeds gratis en op talloze vlakken verbeterd. Deze op het Euroracksysteem gebaseerde open source softsynth bevat talloze modules waarmee je eindeloos in de weer kunt met nieuwe sounds. De user interface ziet er met nieuwe graphics en een efficiënt gebruik van kleur veel aantrekkelijker en overzichtelijker uit. Verder is de modulebrowser verbeterd en is de engine geoptimaliseerd.

Voor de basisversie zijn er behalve de 30 meegeleverde modules nog steeds zo'n 2000 gratis en betaalde extra modules van veel verschillende makers – waaronder diverse hardwarefabrikanten – te vinden.

Het grote nieuws is dat er nu ook een betaalde Pro-variant is die standaard ook als plugin kan werken. Vooralsnog enkel als vst2 plugin en nog niet macOS M1 native. In de plugin (werkt als instrument of effect ) heb je 16 audio outputs, 16 sidechain inputs – om dawtracks naar VCV Rack te sturen) en 16 midikanalen (dus je kunt andere instruments vanuit VCV Rack aansturen en notes, cv en automatisering opnemen in je daw), Het pluginvenster is gelukkig resizable.

De standaloneversie van VCV Rack 2.0 is dus gratis, de Pro-versie kost momenteel 99 Dollar i.p.v. de normale 149 Dollar. VCV Rack 2 werkt met Windows, macOS en Linux

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken