Soma Labs RoAT

8-bit noise synth en sequencer

Merknieuws 06-12-2021 09:59

Tussen alle synthesizers die uitkomen nemen de producten van Soma Labs een unieke plaats in. Dat geldt ook voor de zeer betaalbare RoAT wat staat voor 'Rumble of Ancient Times'

RoAT grijpt terug op de geschiedenis, in dit geval op de klanken van de eerste eighties computergames. Deze 8-bit noise synth met sequencer werd geprogrammeerd door Alexandr Zavgorodny alias Kakos Nonos – een bekende naam in de Demo-scene- die een samenwerking aanging met Soma.

Er zijn 4 oscillatoren elk met 16 wavetables en een lfo, die middels 3 algoritmes samengevoegd kunnen worden, waarna het geheel door een pittig resonerend filter gaat. Een extern synchroniseerbare sequencer is ingebouwd. Stokoude techniek voor 8-bit eighties chiptunesounds dus, maar het kan ook heel aangenaam en muzikaal klinken. Gruizig en chaotisch is natuurlijk ook geen probleem. Behalve een mono audio out zijn er ook clock in- en outputs. Voor de voeding worden 4 AAA batterijen gebruikt, goed voor 130 uur lol. Afmetingen 122 x 136 x 40 mm, gewicht 145 gram.

RoAT zou begin 202 verkrijgbaar moeten zijn – niets is zeker tegenwoordig!, kant-en-klaar voor € 130,- excl.

Meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken