Twisted Electrons Blast Beats

Soundblaster workstation

Merknieuws 13-12-2021 13:53

Blips en bleeps uit de oertijd van de computergames blijven populair. Nu is er zelfs een uitgebreide groovebox op basis van een 8-bit FM chip

Twisted Electrons zweert bij chiptune-achtige sounds en ook de Blast Beats ontsnapt niet aan die fascinatie. Blast Beats is een ambitieus workstation op basis van de 8-bit Yamaha YFM262 alias OPL3 FM chip die o.a. in de vroege Soundblasterkaarten zat. De Beats worden verzorgd door 6 FM drumvoices met diverse instelopties en de Blast komt van 4 synths; 2 mono- en 2 polyfoon. Op de kast zitten maar liefst 56 faders die alle klankparameters regelen. De bewegingen van die faders kun je ook opnemen in de sequencer. Die sequencer heeft 16 patterns met 64 stappen en swing plus stutter, bend en freeze. Met Wiggle geef je de faders een random beweging en er is nog een regelaar voor step probability.

Het apparaat is overigens ook bruikbaar als poly-timbrale fm synth via de midi in.

Blast Beat heeft stereo out en 4 individuele uitgangen, midi in/out en sync in/out connectors. Usb is er voor firmware updates en de data worden op een sd-card opgeslagen.

Je moet nog tot februari geduld hebben voor ie te koop is voor € 599,-

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken