Update Steinberg Dorico - versie 4 nu zonder elicenser

Dorico legt ,et deze update vuur na aan de schenen van de concurrenten

Merknieuws 13-01-2022 09:44

Steinberg's Dorico legt met versie 4 het vuur aan de schenen van de concurrerende notatiesoftware. Tegelijkertijd is het het eerste Steinbergproduct waarbij de elicenser kopieerbeveiliging verdwenen is.

Dorico 4 heeft talloze nieuwe features en verbeteringen gekregen o.m. op het gebied van midi import, opname en playback.

Onder de bekende notenbalkdisplay zie je nu een key editor die automatisch synchroniseert met de note editor. Zo kun je ook controllers eenvoudig toevoegen en editen.

Notenmanipulatie en invoer is nu ook mogelijk via een on-screen keyboard, een gitaar fretboard en drumpads. Op touch screens zijn die zelfs aanslaggevoelig.

Smart Midi Import onthoudt je voorkeuren bij het importeren van arrangementen en Polyphonic Midi Transcription splitst de input automatisch in melodie, bas etc.

Bij het invoegen van noten is er een stoppositie en kun je kiezen of je een individuele partij of alle partijen voor het hele arrangement of enkel de bewerkte maat uitbreidt. Vernieuwd zijn de play modus, de mixer en de library manager

Met versie 4 ondersteunt Dorico nu ´native´ Apple´s Silicon M1 processors.

Dorico 4 is meteen de premiére van het nieuwe licensingsysteem. Elicenser - al of niet met usb dongle – heeft het veld geruimd en is vervangen door een eenvoudig log-insysteem. Je heeft echter niet on-line te blijven en je kunt Dorico op 3 computers installeren op een license.

Er zijn 4 varianten van Dorico; Pro ( 579,-), Elements ( 99,99), SE (gratis) en Dorico voor iPad (gratis, extra mogelijhkheden voor 3,99 per maand)

meer informatie

 

Dorico YouTube Channel

 

 

zoeken
zoeken