PreSonus Studio One 5.5 met nuttige nieuwe opties voor mastering, sequencing en performing

Gratis update van Studio One

Merknieuws 13-01-2022 10:16

Studio One vuurt zijn updates in hoog tempo op de gebruiker af. Versie 5.5 zit weer vol nuttige nieuwe opties voor mastering, sequencing en performing.

Op verzoek van vele gebruikers werd track volume, master volume en automatisering van insert fx plugins toegevoegd aan de Project page. Verder zijn daar nu ook Clip Gain Envelopes beschikbaar.

Nieuw is eveneens de extra Listen Bus, geheel onafhankelijk van de master bus waarop je bijvoorbeeld een akoestiek correctieplugin kunt zetten zonder de master te beinvloeden.

Extra comfort is er op de Exportpagina. Je kunt daar nu meerdere formats tegelijkertijd wegschrijven, bijvoorbeeld voor high-res en streaming formats gelijktijdig. Er zijn nu zelfs Target Loudness opties voor streamingdiensten met een nieuw en verbeterd dtithering algoritme.

Maar er is meer. Zo kun je nu een midibestand op de Chord Track slepen waarna de akkoorden automatisch geisoleerd worden en kun je eenvoudig strumpatterns maken in een akkoord.

Nieuw is ook de mogelijkheid om automatisering in mix scenes op te slaan, bijzonder handig om meerdere automatiseringstakes met elkaar te vergelijken.

PreSonus Studio One 5.5. is een gratis update voor geregistreerde gebruikers. Wie benieuwd is kan Studio One 30 dagen gratis uitproberen en de Pro-versie aanschaffen voor 345 Euro.

Meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken