Audiority Space Station UM282

Ursa Major Space Station als plugin

Merknieuws 17-01-2022 10:36

De eerste generatie digitale processors had vanwege de relatief primitieve techniek een unieke sound, en we zien ze dan ook steeds vaker als plugin

Lage bitrates, beperkte samplerates, slordige filters en manke converters maken de oude digitale effecten een interessante prooi voor pluginmakers. De bekendste namen zijn al vaak omgezet in plugins, dus wordt er verder gezocht.

Audiority vond in de Ursa Major Space Station SST282 een mooi slachtoffer. Deze digitale multitap delay uit 1978 maakte een mono inputs stereo en met de 8 fysieke taps zijn behalve unieke complexe delays ook interessante galmen mogelijk. Vanwege de toen beschikbare componenten liep het hoog door tot 7kHz en met de extra lange delay – 3,5 sec i.p.v. De maximale 255 mseconden wordt het frequentiebereik nog een stuk kleiner. Op de plugin zijn ook de hoog- en laag-af filters beschikbaar en de knoppen waarmee je kon kiezen uit 16 presets. De plugin is authentiek gemodeleerd op de hardware maar heeft stereo inputs en als extra's ducking en sync to bpm.

Audiority Space Station UM282 werkt als 64 bit vst2, vst3 en aax plugin onder macOS en Windows en kost tijdelijk 39,- I.p.v. De normale 65,-.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken