Casio CT-S1000V

Een echte meezinger

Merknieuws 21-01-2022 10:54

Casio staat voor betaalbare homekeyboards met veel presets, ritmes en begeleidingsautomaten. Dat geldt allemaal ook voor de nieuwe CT-S1000V maar die heeft ook de unieke Vocal Synthesis

De uitrusting van de nieuwe Casio is grotendeels wat je verwacht; 900 sounds -vaak van uitstekende kwaliteit- 243 ritmes, ingebouwde effecten, een arpeggiator en automatische harmonisering. De basis voor dat alles noemt Casio AiX.

Het unieke aan de CT-S1000V is echter Vocal Synthese en dat is veel meer dan een vocodereffect. Het werkt in combinatie met de Lyric Creator-app (iOS/Android). Hierin voer je de gewenste tekst in het juiste ritme in die je vervolgens op het keyboard (of via midi) volgens een melodie naar keuze en met harmonieen kunt spelen.

Daarvoor zijn er twee opties: Note, waarbij per toetsdruk een lettergreep van de ingevoerde tekst wordt afgespeeld en Phrase waarbij de complete tekst in het geprogrammeerde ritme afgespeeld wordt. Daarbij is de toonhoogte tijdens het afspelen te veranderen. Je kunt kiezen uit 22 verschillende stemmen kiezen en ze in verschillende opzichten editten. Deze Casio kan verder samplen (10sec max) via de line input en een zes sporen midisequencer. Dat op zich maakt deze Casio al de moeite waard en daarbij krijg je ook een 61 toetsen, aanslaggevoelig keyboard met 64 stemmen, stereo output, midi in/out, veel goede sounds, ingebouwde speakers, effecten en bluetooth.

De Casio CT-S1000V is vanaf februari te koop voor 499,-.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken