Samplab Desktop

AI freeware sample editor met unieke mogelijkheden

Merknieuws 28-01-2022 10:18

Een tijdje geleden al berichtten we over de Samplab plugin, nu is er een standaloneversie met meer mogelijkheden. En net als bij de plugin is er een versie die helemaal gratis is!

Samplab combineert polyfone timestretch en pitch change in een eenvoudig bruikbare multitrack editor die enigszins aan Melodyne doet denken. Het mooie aan Samplab is dat je na AI analyse in de cloud - je hebt dus een internetaansluiting nodig - tempo, toonsoort, lengte en alle noten in een polyfoon stukje audio (of drums) herkend worden. Sterker nog al die data wordt in een overzichtelijk multitrack grid editor getoond waarbij je zowat dezelfde opties hebt als in de grid editor van je daw; noten deleten, kopiëren, verschuiven, inkorten, verlengen en van toonhoogte veranderen. Daarbij blijft de sound behoorlijk natuurgetrouw aan het origineel.


Ideaal om overenigbare loops te combineren, foute noten in opnames te corrigeren of van een setje uitgekauwd loopjes iets compleet nieuws te maken. Je kunt de bewerkte audiofiles via drag&drop naar je daw slepen voor de mix of verdere bewerking.

Erg leuke en creatieve mogelijkheden in deze Zwitserse sample editor waaraan constant nog wordt gesleuteld en verbeterd. Het mooie is dat de Basic versie (net als de bijbehorende plugin) helemaal gratis is. De enige beperkingen zijn dat een audiofile maar 10 seconden lang mag zijn en dat de output mono is. Voor € 6,99 per maand heb je de Premium versie van Samplab waarbij 100 seconde de maximale lengte is en de output stereo. Premium kun je 7 dagen gratis uitproberen.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken