Squarp Hapax

Sequencen zonder computer

Merknieuws 07-03-2022 09:15

Er zijn steeds meer opties om zonder computer/daw toch producties te kunnen maken. De Squarp Hapax standalone sequencer bijvoorbeeld ziet er mooi uit en heeft een aantal unieke features

Hapax van het Franse Squarp Instruments volgt een vertrouwd recept; desktopbox met een 16x8 matrix van verlichte pads, diverse drukknoppen, 9 draaiknoppen en twee displays. Behalve 4 midi outs heeft ie 4 cv en gate outputs, 2 midi inputs, 2 x usb en een sd-cardslot. Er zijn 16 sporen elk met 8 patterns van 32 stappen bij 192 ppqn resolutie en in totaal is er ruimte voor een miljoen events.

Vrij uniek is het feit dat Hapax twee songs tegelijk kan afspelen, bruikbaar voor crossfaden of om alvast een volgende song te laden terwijl de vorige nog speelt. Elke track kan zijn eigen afspeelsnelheid krijgen, er zijn diverse realtime midi fx, lfo-mod van parameters, een arpeggiator, automatisering en zelfs MPE wordt ondersteund.

In de Live modus verandert de pad matrix in een keyboard met velocity, maar je kunt ook een externe usb controller op de Hapax aansluiten voor het invoeren van de sequencerdata, live of in step time. Als alternatief kun je automatisering en CV data ook via een display intekenen.

De prijs bedraagt 864 Euro

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken