Cherry Audio Dreamsynth

Hybride van de jaren 80

Merknieuws 18-03-2022 08:16

Na een flinke reeks prima plugin emulaties van analoge hardwaresynths presenteert Cherry Audio nu een geheel zelf ontwikkeld concept, maar wel een met wortels in de jaren 80

Veel grote Amerikaanse merken waren al knock-out, de DX7 had analoog bijna weggevaagd, dus de concurrentie moest snel iets nieuws bedenken. Er kwamen synths met digitale waves en samples als de Roland JD en D-serie, de Ensoniq SQ's, Kawai's K-serie en de Sequential VS.

Op die golf van 80's synthesizers borduurt Cherry Audio verder met hun DreamSynth plugin. Drie oscillatoren met dubbele golfvormen in de vorm van VA, looped en one-shot samples, FM en drums, een mooi resonerend multifilter in de stijl van Oberheim, 5 effecten, een uitgebreid potentiëel voor modulatie en zaken als portamento, 16-voudige unison met detune en een arpeggiator. En dan blijkt er ook nog een volledig polyfone string synth in te zitten die je kunt splitten of layeren met de synth. Precies het soort ambitieuze droomontwerp waar verschillende merken hun tanden op stuk beten in de jaren 80, maar met een plugin werkt het en klinkt het als een trein.

Deze au, vst, aax plugin kost $ 39,-

meer informatie

 

zoeken
zoeken