Behringer lawine

Merknieuws 21-03-2022 09:45

Een paar weken geleden begon Behringer met een soort lenteuitbraak van aankondigingen voor nieuwe synths. Opwindend maar wel speelt het huidige chiptekort de Duitse gigant danig parten.

Een tijdje terug begonnen we trouwhartig met de bijna dagelijkse aaankondigingen van opwindende nieuwe Behringerproducten. Er leek geen einde aan te komen maar vanwege de melding dat releasedatum onbekend was vooral van wege de huidige chiptekorten, trapten we op de rem; niets vervelender immers dan jaren te moeten wachten tot apparaten eindelijk leverbaar waren. Oke, vanwege de pandemie en recent de oorlog in Oekraïne is het voor alle fabrikanten erg lastig om producten uit te brengen; containers staan op de verkeerde plaatsen, er is een serieus tekort aan chips en grondstoffen en de economische omstandigheden worden steeds onvoorspelbaarder, maar dit is toch weer de typische tergende pre-releaseaankondigingstechniek van 'Big B'. Complete specs en video's/audio ontbreken nog maar toch een - voorlopig en onder voorbehoud- overzicht van Behringers aankondigingen.

 

Er komt een serie van minisynths die aanvankelijk 'Soul' en Spirit' zouden gaan heten, maar nu onder de noemer 'Mini' en Micro gaan vallen. Het lijken een soort voorgerechten voor de clones van beroemde synths waaraan Behringer al geruime tijd werkt. Er wordt ook gewerkt aan eurorackmoduleversies van deze dwergen. Drie daarvan hebben we al op onze site vermeld;

De Pro-VS is een monofone Sequential Prophet VS met 2 octaafs touch keyboard voor $ 99,-

De JT-4000 is een nog kleiner bakkie met een vierstemmige variatie op de Roland JP-4000 voor $ 50,-.

Behringer Saturn is een monofone/parafone synth die geïnspireerd is op de Roland Jupiter, ook weer voor $ 99,-.

 

Daarna kwam de aankondiging van de UB-1, een ultrakleine monofone Oberheim-style synth. Ook hier weer touchkeys, een paar parameters, arpeggiator en usb mini voor $ 49,-

De Model D Mini is een ultrakleine complete minimoog met touchkeys die vermoedelijk ook weer $ 99,- gaat kosten.

Dan is er de Hiro Tribe, een door MS-20 bedenker Hiroaki Nishimijima ontwikkelde Volca/Monotribe-variant, ook weer voor $ 99,-.

 

De laatste minisynth is de CS Mini, een soort monofone Yamaha CS-80 maar dat lijkt nog slechts een voorstudie.

 

Maar behalve kleine synths voor afbraakprijzen waren er ook andere aankondigingen.

De zeer aantrekkelijke Proton bijvoorbeeld een analoge tabletop/eurorack semi-modulaire module met 64 patchpunten. De prijs zou 300 Dollar worden.

De Toro is een tabletopversie van de Moog taurus pedalen met 2 oscillatoren, analoog filter en simpele envelopes. Die gaat $ 199,- kosten.

 

Dan zijn er updates over projecten waar al langer aan gewerkt wordt.

Zo zou de Pro-16 zestienstemmige Sequential Pro-5 clone met keyboard zo goed als klaar zijn. Prijs is niet genoemd en wanneer ie leverbaar is...

 

Dat geldt ook voor de MS-5 een kopie van de geweldige Roland SH-5 keyboardsynth met opklapbaar bedieningspaneel

 

Model 15 is een op Moog's System 15/35/55 gebaseerde modular als tabletop met sequencer en uitgebreid patchpanel en midi. De prijs zou 299 dollar bedragen

 

Er is nog meer zoals de UB-Xa Oberheim clone zonder keyboard, een versie van de Oberheim Two-Voice, een kopie van de Syncyusion SY-1 en een Behringerversie van de zeer zeldzame Kobol.

Op de Behringer website is hierover niks te vinden, alle nieuws komt van hun FaceBookpagina. Des te meer een bewijs dat geen van deze producten op korte termijn te koop zal zijn.

  

zoeken
zoeken