Korg wavestate en opsix native

Hardwaresynths als plugin

Merknieuws 23-03-2022 10:15

Korg is een van de eerste grote hardwarefabrikanten die de plugin serieus nam met de Korg legacy Collection. Het verbaast dan ook niet dat ze twee van hun recente hardwaresynths nu als plugin-instrument op de markt brengen

Omdat de wavestate en opsix puur digitale hardwaresynths zijn, was het voor Korg niet erg moeilijk om er plugins van te maken. De processors (Raspberry Pi) en converters in de hardware zijn weliswaar anders dan die in je computer maar de onderliggende code is vrijwel identiek. Voordeel is dat de plugins compleet compatibel zijn met de hardware en dat sounds met een klik uitwisselbaar zijn.

wavestate native is een wavetablesynth met 64-voudige (stereo) polyfonie, een waanzinnig uitgebreid modulatiesysteem en geëmuleerde versies van o.m de MS-20 en Polysix filters.

De opsix native is een 6 operator fm synth met subtractive, semi-modular va, wave shaping en wavetable opties. Uniek aan de gemoderniseerde FM synthese is de operator mixer.

Grote kans trouwens dat we binnenkort ook de modwave in plugin vorm kunnen verwachten

 

De 64 bit au, vst3, au plugins kosten 199 dollar per stuk maar ter introductie betaal je $ 149,-. Eigenaars van de hardwareversies krijgen extra korting. Er zijn ook demoversies te downloaden. Ze werken onder Windows en macOS incl. Apple Silicon.

wavestate native website

opsix native website

zoeken
zoeken