CME Swidi

Koekje van eigen deeg of 1 april?

Merknieuws 24-03-2022 08:30

Het Chinese CME lijkt Behringer te overtroeven met hun Swidi, een compact keyboardje met sequencer en bluetooth midi, voor een prijs die lager is dan Behringers concurrerende Swing. Zou het echt?

Behringer baarde een half jaar geleden opzien met hun Swing keyboardcontroller, een schaamteloze kopie van de Arturia KeyStep. Nu serveert CME de Duitse gigant een koekje van eigen deeg met de Swidi. De knoppen, pitch- en mod touchstrips en de opschriften zijn identiek, net als de functionaliteit van de ingebouwde sequencer en de 32 aanslaggevoelige minikeys.

Het grote onderscheid zit 'm in het feit dat Swidi voorzien is van CME's WIDI-systeem, een draadloos bluetooth LE midicommuncatiestandaard met minimale latency van 3msec. en een bereik van 20 meter. Daarmee kun je 4 apparaten aansturen, bij hardware heb je daarvoor een ontvanger nodig (Widi master, Widi Jack of Widi Bud Pro), bij een tablet of computer met bluetooth kun je direct communiceren. Swidi heeft geen din midi, usb of CV/Gate. Swidi werkt op een ingebouwde accu (8 uur bedrijfstijd), die je via een speciaal draadloos laadstation kunt opladen.

De prijs bedraagt 79 Euro, 6 euro goedkoper dan de Behringer Swing. Ze melden ook nog fijntjes dat ze geen problemen hebben v.w.b. de levering van onderdelen, duidelijk refererend aan de leveringsproblemen bij Behringer's lawine aan nieuwe producten.

Maar wacht eens even, we zitten dicht bij 1 april, de afbeeldingen lijken gephotoshopped en op de voorpagina en nieuwsafdeling van de CME site is er niks over te vinden. En CME maakt of maakte keyboards voor Arturia. het zal toch niet... een 1 april 'Swindle' zijn?

meer informatie

 

zoeken
zoeken