FCPro Audio Mixthesizer

mixer op maat

Merknieuws 07-04-2022 09:07

Om een mix te maken van verschillende synths en keyboards kun je uiteraard een standaard mixer gebruiken, maar daar zit van alles op wat je helemaal niet nodig is. FCPro maakt een mixer die helmaal op keyboards is toegesneden

Het hele concept van een channel strips met preamp en eq is nergens goed voor als je synths wilt mixen. Daarom bedacht FCpro de Mixthesizer, een lekker compacte mixer zonder faders waarvan je zelf bepaalt hoeveel kanalen ie heeft.

De Mixthesizer heeft draaiknoppen i.p.v faders voor levels, kleinere draaiknoppen voor pan en aux en alle inputs zitten aan de bovenkant zodat je eenvoudig kunt ompluggen. Je bepaalt zelf hoeveel kanaals ie moet zijn 2, 8, 16, 24 32 of 64 kanalen en of die mono of stereo zijn. Ook kies je zelf hoeveel aux sends en returns ie heeft (max 8) en of er inserts en direct outs op zitten. Jack, minijack, xlr of db25 aansluitingen? Ook die keuze is aan jou. Deze compleet analoge mixer heeft twee preamps in voor signalen die dat nodig hebben en een master sectie met level meters.

Via een 'configurator op de FCPro Audio website stel je zelf je ultieme mixer samen. Het bedrijf meldt dat je achteraf je configuratie nog door hen kunt laten updaten. Mogelijk wel lastig is het ontbreken van mute- en soloknoppen. En misschien komt er ooit nog een versie met ingebouwde audio interface? Een volledig uitgeruste 24 kanaalsversie zoals op de foto's kost 2000 Euro.

meer informatie

 

zoeken
zoeken