Avid Pro Tools 2022

Alleen abonnementen

Merknieuws 28-04-2022 09:21

Er is een nieuwe versie van Pro Tools uit, of beter gezegd drie versies. Eigenlijk de allerbelangrijkste verandering is dat men volledig overschakelt op een subscription-only model, een abonnement dus

Pro Tools 2022.4, zoals de officiële versieaanduiding luidt is er in 3 versies. Alle drie werken ze volgens een maandelijks/jaarlijks abonnement, dus je kunt het niet kopen. De enige uitzondering is als je al een license hebt want die blijft natuurlijk gewoon geldig en voor hen blijven ook de upgrade-opties open.

Grote veranderingen in de features van Pro Tools zijn er eigenlijk niet, sterker nog Mac M1 native support en ondersteuning van de ARA-standaard ontbreken nog steeds. Wel zijn er 2 nieuwe instrumenten en diverse verbeteringen aan de user interface.

Wie Pro Tools nieuw wil aanschaffen heeft de keuze uit drie variaties:

 

Pro Tools Artist is de 'instapper' voor 10 Dollar per maand en 100 per jaar, die vooral gericht is op de jonge 'next gen' producer. Je krijgt 32 audiotracks, 32 aux sends, 32 instruments en 64 miditracks. Dat alles met 16 in- en outputs. Er zit een bundel met 100 plugins bij waaronder 2 nieuwe virtuele instrumenten - GrooveCell en SynthCell - en Melodyne Essentials en er is ondersteuning voor AAX plugins.

 

Pro Tools | Studio kost je 40 Dollar per maand of 300 per jaar. Hierin 512 audiotracks, 128 aux, 1024 miditracks, 64 in- en outputs, complete surround/Dolby Atmos support, een videotrack en de complete collectie Avid aax plug-ins, inclusief GrooveCell en SynthCell. Verder ook de Advanced automation and Clip Effects editing uit de voormalige PT Ultimate. Huidige Pro Tools gebruikers vallen vanaf nu onder deze versie, zolang als je huidige support plan geldig is zonder kosten.

 

Pro Tools | Flex is de meest uitgebreide versie voor 100 Dollar per maand of 1000 per jaar. maximaal aantal audiotracks is meer dan 2000 en met een native audio interface heb je 256 in- en outputs. Deze versie is inclusief de ExpertPlus ondersteuning en de DigiLink license die je nodig hebt voor HDX en HD Native interfaces. Wie momenteel Pro Tools Ultimate heeft valt nu onder Flex, zolang als je huidige support plan geldig is zonder kosten.

Er zijn 30 dagen demoversies van de nieuwe Pro Tools beschikbaar.

meer informatie

 

zoeken
zoeken