Austrian Audio OD5 & OC7

beter gericht

Merknieuws 28-04-2022 09:35

In hoog tempo vuurt Austrian Audio interessante microfoons op ons af. Nu komen ze met twee apart uitziende microfoons die je heel efficient kunt richten op de klankbron. De ene is dynamisch, de andere een condensator

Het design van de OD5 en de OC7 is redelijk uniek; het bolvormige microfoonelement zit via een kogelscharnier vast aan de behuizing waardoor ie over 220 graden te richten is op de klankbron en dan gaat het over instrumenten. Ideaal voor situaties waarin de ruimte krap is - denk aan drumkits e.d. - en je zo eenvoudig de optimale positie kunt instellen zonder gedoe met statieven en losschietende klemmen.

Wat daarbij ook helpt is de 'linear cardioïd' richtkarakteristiek die de overspraak vermindert maar deze wel natuurlijk laat klinken. Het gaat om twee microfoons, beide in dezelfde behuizing met de al genoemde 'swivel joint', de dynamische OD5 en de kleinmembraan condensator OC7.

De OD5 heeft behalve een low-cutfilter ook een CAB filter met een combinatie van low-cut en boost, maar ook actieve elektronica die de problemen van lang kabels tegengaat.

De OC7 heeft een tweestanden low-cut en een 10dB padswitch.

Beide microfoons kunnen uitzonderlijk hoge spl's aan en zullen het dan ook prima doen met percussie, gitaarversterkers, blazers et cetera.

De OD5 kost € 249,-, de OC5 € 429,-.

meer informatie

zoeken
zoeken