Polychain DIY

maak je monosynths polyfoon

Merknieuws 03-05-2022 08:02

Altijd mooi als iemand de moeite neemt om iets nuttigs met bestaande spullen te kunnen doen. Met Polychain DIY kun je monofone synths combineren tot een polyfoon instrument

Ontwikkelaar Tim Shoebridge bedacht de Polychain DIY software om meerdere monofone synths te kunnen combineren tot een polyfoon instrument. Bepaalde synths zoals die van Behringer, ondersteunen standaard al polychaining, maar de meeste doen dat niet. Polychain DIY werkt met meerdere exemplaren van een of meerdere types hardware synths, softsynths of een combinatie van beide. Behalve de Polychain software die $ 39,- kost heb je nog wel Cherry Audio Modular (standalone en plugin) nodig maar die is helemaal gratis en op zich al de moeite waard.

Maimaal 8 synths kun je zo combineren, waarna de software de noten van een gespeeld akkoord aan midikanalen/synths/ midi interfaces toewijst volgens de gemaakt instellingen. Daarbij kun je ook keyboardbereik en transpositie bepalen en zelfs parameters bedienen. De enige voorwaarde is dat de samengevoegde instrumenten een midipoort hebben die via je computer aan te sturen is.

Een geweldige manier om de meest unieke sounds te combineren in akkoorden of onverwachte combinaties.

meer informatie

Cherry Voltage Modular

 

 

zoeken
zoeken