Superbooth 22

beurs preview

Merknieuws 10-05-2022 08:51

Woensdag 12 mei begint weer de jaarlijkse Superbooth in Berlijn. Superbooth is in de loop der tijd uitgegroeid van een meeting van nerds, fans en freaks tot een event van wereldbelang voor liefhebbers van elektronische muziek en instrumenten in al zijn verschijningsvormen

In dit artikel alvast een paar uitgelekte nieuwsitems. Wie de beurs wil bezoeken of meer over het zeer uitgebreide programma wil weten kan terecht op www.superbooth.com/en/

Op onze site houden we je tijdens de beurs op de hoogte van alle ontwikkelingen

 

Doepfer

Uiteraard presenteert Doepfer een aantal nieuwe modules:

Doepfer A-121s (260 euro) is een tweevoudig 12dB multimode filter dat serie en parallel kan worden gebruikt. Ook verkrijgbaar in zwarte vintage uitvoering

De A-138j (100 euro) is een vierkanaals mixer voor audio en cv

De A-183-5 (70 euro) is een viervoudige attenuator

website

 

Knobula

Kickain is een 909-achtige kickdrum met level, drive, tune, punch en bend met ingebouwde sidechain compressor en zelfs een reverb

website

 

AJH Synth

Nieuw bij AJH is de MiniMode Multi Burst Envelopes (270 euro). Deze produceert 8 verschillende attack-decay envelopes die meerdere malen (max 40 'burstst') opeenvolgen. De burst snelheid wordt door een lfo of externe clock gestuurd.

website

 

Somalabs

Met Terra voegt Somalabs weer een uniek performanceinstrument toe aan hun collectie. Deze controller heeft een ingebouwde hybride synth met 32 algoritmes die je bespeelt met knoppen op de 'boomstam'. De getriggerde noten zijn verstembaar, ook realtime via sensors en middels velocity en aftertouch.

website

 

Atvoproject

DHO ofwel Dual harmonics Oscillator is een driehoeksgolf oscillator die over 4 octaven tegelijk werkt. Voor elk octaaf is er een vca en verder zijn globaal een trhrough-zero FM, een wave folder en diverse digitale modulaties beschikbaar.

website

 

Pittsburgh Modular

Series 4 bestaat uit The Wolf, een channel strip met limiter, 3-bands eq en vca. A Filter of Crows is een 12dB multimode filter met ultragain amp en Dynamics Controller Bat is een variaiie op de Buchla Low-Pass-gate die de boventonen variëert op basis van het inputlevel.

website

 

Error Instruments

Landgenoot Paul tas komt met een zeer aparte module; Imaginary Friend (450 euro). Dit is een complete synth met 3 mixable klankgenerators, een zeer krachtige lfo, clock divider, low pass gate, dual attenuator, multiple mixer, en een joystick controller.

Verder de Sticky Joystick controller module ( 75 euro) en de Brain Damage mixer ( 120 euro) met touch interface.

website

 

 

Oberheim

Zoals we al eerder melden verwachten we de brandnieuwe OB-X8 van Oberheim op Superbooth. Een soort 'best of Oberheim' achtstemmige analoge polysynth die zo'n 5000 dollar gaat kosten

website

 

U-he

Pluginmaker U-he presenteerde al hun CVlisation en Wiretap eurorackmodules en dit jaar zullen er prototypes van twee, vooralsnog naamloze, nieuwe modules te zien zijn. Het gaat om een multimode filter met aparte uitgangen voor lp, bp en hp en een drievoudige envelopegenerator met veel instelopties.

website

 

Xaoc Devices

Vijf nieuwe modules van het Poolse Xaoc, te beginnen met Koszalin (330 euro) , een stereo frequency shifter met 4 outputs, feedbackloop en FM. Sofia (490 euro) is een analoge waveshaping oscillator met veel cv inputs en audio outputs, Sopot is bedoeld voor het summen van stereo en mono sounds Gera (160 euro) en Poczdam ( 210 euro) zijn voor het digitale Leibniz Binary Subsystem. Gera heeft 8 gates voor individuele bits, Poczdam is een binaire datarouter.

website

 

4ms

5 nieuwe modules bij 4ms; Mini PEG pingable envelope generator (175 dollar) met 9 waveshapes, EnvVCA ( 159 dollar) combineert een envelope met een vca, Dual EnvVCA ( 259 dollar) is een dubbele uitvoering met extra's, Dual Shaped EnvVCA ( 319 dollar) heeft als extra een analoge waveshaper en diverse trigger modes. De Shuffling Clock Multiplier+ ( 185 dollar) heeft 8 clock outputs met timingvariaties.

website

Arturia

Arturia presenteert V Collection 9, met - eindelijk - de MS-20, en komplete versies van Augmented Strings en Augmented Voices. CS80 V Prophet V, Prophet VS V en Piano V werden stevig aangepakt en de al eerder verschenen SQ80 V maakt nu ook deel uit van het pakket. Tot 1 juni betaal je € 499,-

 website

Cre8audio/Pittsburgh Modular

Uit de samenwerking tussen Cre8audio en Pittsburgh Modular ontstond een synthesizer die East Beast (249 euro) heet. Deze semi-modulaire monosynth is deels gebaseerd op de Pittsburgh SV-1 en SV-1b en volgt het klassieke east-coast recept; een oscillator met multimode filter, adsr, lfo en een digitale Multi Mod. Met 20 patchpunten valt aardig te experimenteren en een ingebouwde 32 staps sequencer mag natuurlijk niet ontbreken. Behalve cv/gate heeft ie ook midi in, Op zicht is East Beast een desktopsynth maar hij kan ook in een eurorack worden ingebouwd.

website

website

zoeken
zoeken