Palmer presenteert eerste studiomonitor, het actieve tweewegsysteem Studimon 5

Betaalbare schoonheid

Merknieuws 28-06-2022 16:06

Bij de naam Palmer denk je snel aan di-boxes, splitters, monitorcontrollers of andere handige kleine kastjes, maar het Duitse merk presenteert met de Studiomon 5 zijn eerste studiomonitor. Ook relatief klein maar heel betaalbaar én mooi om te zien.

Mooi is natuurlijk subjectief, maar wij vinden ze er goed uitzien met het afgeronde zwarte voorpaneel, oranje ring om de woofer en de houten zijpanelen. Je zit er tenslotte de godganse dag naar te kijken. De Studimon 5 is een actief tweewegsysteem met 5" woofer en 3/4" soft dome tweeter. Twee Class A/B versterkers van 30 watt zorgen voor de power.

Achterop zit een basreflexpoort, een draaiknop voor volume en gebalanceerde jack plus xlr inputs. Lekker eenvoudig allemaal, geen complexe frequentiecorrectie o.i.d. Dat alles zorgt voor een gebalanceerde, eerlijke sound, waarbij je moet bedenken dat gezien de afmetingen en de versterking er beperkingen in het sublaag zullen zijn.

Maar het gaat hier niet om een speaker voor een danceparty maar om een eerlijke referentiemonitor om je mix op te balanceren. En met een prijs van 169 euro per stuk is ie erg betaalbaar, als hoofdmonitor of wellicht als tweede monitorset. Met zijn afmetingen (footprint 19x21,5cm) is er altijd wel een plekje voor te vinden.

meer informatie

zoeken
zoeken