De opwindendste items van Superbooth 22

Merknieuws 13-05-2022 09:31

We scanden de jaarlijkse Superbooth in Berlijn, een event van wereldbelang voor liefhebbers van elektronische muziek en instrumenten in al zijn verschijningsvormen. In dit artikel signaleren we de belangrijkste nieuwe producten

Polyend

Play (€ 777,-) is een sample/midi groovebox met pad matrix. De sequencer heeft 8 interne en 8 (polyfone) midisporen. Je krijgt er 3000 samples bij maar je kunt zelf sounds via sd card importeren. Voor de samples is er editing en bewerking met effecten.

website

video

 

Befaco

AC/DC (€ 300,-excl btw) is een usb audio interface voor eurorack met 4 in- en outputs, allemaal dc-coupled dus bruikbaar voor CV. Deze 48khz, 16 bit interface is class compliant en er zijn dus geen drivers nodig. Er is ook een zelfbouwvariant voor 170 euro.

website

 

LeafAudio

verschillende producten bij LeafAudio zoals de vernieuwde Soundbox Mk3 (€ 279,-)met verbeterde galmveren, 9volt voedingsaansluiting en een ingebouwde envelope follower.

De Microphonic Playground ( € 85,-) is een kontaktmicrofoon in een houten doos voor geluidsexperimenten.

website

 

Erica Synths

Synthrx 2 (€ 1800,- excl.) is een kleinere versie van de op een EMS-Synthi geïnspireerde Synthrx. Deze heeft 3 oscillatoren en de befaamde mod matrix waarvan je de instellingen kunt saven. Vervallen zijn de duurdere knoppen en de luidspreker van de eerste versie.

Nieuw is ook de LXR moduleversie (€ 410,- excl) van de LXR-02 sample/va drummachine met 6 sounds waarvan 3 ook als baslijn kunnen dienen. Deze versie heeft geen sequencer.

website

 

SoundForce

Er komt een nieuwe versie van de JFC-8 hardware controller voor Jupiter-8 plugins van o.m. Arturia en Togu Audio Line. De controller heeft usb en midi connectors zodat je er behalve software ook hardware mee kunt aansturen. Nieuw is ook de uDCO (€ 259,-), een kleinere versie van de Juno 60 oscillator en de S-LD ( € 119,-) met 6 sounds uit de LinnDrum.

website

video

 

Joranalogue

De Delay 1 (€ 350,-) is een bbd delay met heel veel opties zoals regelaars voor time, damping, blend en feedback en ingebouwde Karpus-Strong synthese.

website

 

Bastl Instruments

Pizza (€ 305,-) is een digitale multi-oscillator met wavefolder, fase- en ring mod, octaaf oscillator en FM met veel cv inputs en 3 audio outputs.

website

video

 

 

 

Midi3D

Midi3D is een midi controller voor je hand, pols en elleboog. Met de MidiGlove kun je ook je vingers gebruiken. Je kunt commando's aan bepaalde bewegingen toewijzen en er is een optie om de commando's verder te manipuleren.

website

video

 

Moon Modular

De M 532 (€ 419,-) is een analoge acht stage phase shifter met voltage control. De stages kunnen gezamelijk of afzonderlijk aangestuurd worden, een lfo is ingebouwd

website

 

Shakmat

4 nieuwe modules bij het belgische Shakmat; Banshee Reach is een vco met waveshaping, sub en thru-zero modulatie, die ook als lfo bruikbaar is. Jeweler Cast is een 3kanaals mixer met ring mod, wavefolder en distortion. Triple Steeple combineert 3 envelopes die afzonderlijk of in serie kunnen worden gebruikt en een vcf/vca/lpg module die nog naamloos is.

website

 

VoicAS

Multi-Rover heet de nieuwe stereo multi-band overdrive van VoicAS. Laag, midden en hoog kunnen afzonderlijk bewerkt worden en alle controls zijn stuurbaar via cv. LedPressor is een stereo compressor die leds gebruikt voor zijn gain reduction. Met variatie in input gain krijg je zeer verschillende resultaten tot aan overdrive aan toe.

website

 

Freqport

De FT-1 freqtube (€ 800,-) is een unieke combinatie van een buizenprocessor en een bijbehorende plugin. De binnenkomende usb audio wordt via een 32 bit, 192kHz converter omgezet naar analoog en via een van de vier buizenkanalen geleid. Met de knoppen op de FT-1 en/of de plugin stel je alle parameters in en beschik je over recallable presets.

website

 

Teenage Engineering

TE presenteert een variatie op de OP-1, de OP-1 Field (€ 1999,-). De behuizing van deze minisynth/processor/recorder is kleiner en dunner, het display is groter en de ingebouwde kortegolfontvanger kan nu ook zenden. Verder zijn de mic en speakers verbeterd. Hij is stereo, heeft een reverb en Bluetooth LE

website

video

 

Eventide

Eventide verrast iedereen met de Misha ($ 599,-), een sequencer module die op seriële nuziek gebaseerde melodieën genereert. Er zijn 100 toonladders, drie stemmen, aansluitingen voor midi en cv/gate. Er is ook een oscillator ingebouwd

website

video

 

Gamechanger Audio

3 jaar geleden was er versie 1 nu is er de Motor Synth MkII. 8 elektromotoren dienen als oscillator, elk met een eigen analoog multimode filter. Nieuw zijn de digitale klankbron met waveshaping en noise, gecombineerd met een digitaal filter, een arpeggiator en een sequencer.

website

 

Rodec

MX Modular is een modulaire mixer in een houten console waarin 500-series processors passen en Rodec's eigen 100 modules. Voor de faders kun je kiezen uit mono, stereo of dj faders incl cross fader. Er zijn al een aantal modules bekend, preamps, mix eq, compressor en stereo filter.

website

 

Making Sound Machines

Stolperbeats (€ 400,-) heet deze drumsequencer die specifiek is gemaakt voor de 'strompelende beats die je in sommige hiphoptracks hoort. Hij heeft sporen voor 8 drumklanken die via midi en cv/gate uitgestuurd worden.

website

video

 

LepLoop

De Leploop V3 is een analoge performance groovebox met 4 ritmetracks/sounds en een analoge sequencertrack gebaseerd op condensatoren die als een soort BBD fungeert. de patterns hebben 64 stappen

website

video

 

Dreadbox

De Dysmetria (€ 200,-) is een nieuwe analoge zelfbouwsynth voor ritmische sounds en baslijn; 2 oscillatoren met noise en filter. De ingebouwde sequencer heeft 32 stappen.

website

 

Finegear

The Dirt Magnet (+/- 1000 Euro) uit de Arkive serie is gebaseerd op een tapedelay met lp filter, crackle-generator, ring mod en noise generator. Alles in stereo met veel knoppen en cv control.

website

 

 

zoeken
zoeken