Softube Atlantis Dual Chambers

de galm van Abba

Merknieuws 18-05-2022 10:41

Zweden heeft sinds de jaren 60 een constante stroom aan succesvolle artiesten en producers voortgebracht. Dank aan Abba, Roxette, Max Martin etc. Vaak werkten ze in de Stockholmse Atlantis Studio met twee geweldige reverb chambers. Die zijn nu door Softube gedigitaliseerd

Galmkamers zijn ruimtes met een relatief harde akoestiek - vaak kelders, zolders of trapgaten - waarin een of twee grote speakers staan en enkele microfoons. Via een aux send stuur je audiuo naar de reverb chamber speakers en de door de akoestiek gevormde galmsound pik je weer op met de microfoons en voeg je toe aan je mix. Echte galm dus en er zijn allerlei studio's met legendarische galmkamers.

Een daarvan is de Atlantis Studio - vroeger Metronome geheten -waar talloze Zweedse en internationale artiesten hun producties opnamen inclusief de unieke galm.

Atlantis Dual Chambers is een plugin van die twee Atlantis galmkamers met hun kenmerkende heldere, lange reverb. Mic type (4 opties) en positie, decay, pre-delay en damping zijn instelbaar net als spatialisation, resonanties, drive en natuurlijk reverb time. Dat alles is aangevuld met 'British Style' filters en eq plus een dynamics section met compression, ducking en gating. De twee rooms kun je parallel of in serie zetten.

Softube Atlantis Dual Chambers werkt als 64 bit vst, vst3, au en aax plugin. De plugin kost tijdelijk € 159,- i.p.v de normale 199 euro. Er is een demoversie beschikbaar.

 meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken