Universal Audio Hitsville EQ collection

Motown eq

Merknieuws 19-05-2022 09:31

Met de UAD 10.1 update introduceert UA een emulatie van de eq die Motown gebruikte voor al hun legendarische hits. Hitsville EQ collection is er behalve de Apollo interfaces ook voor het recent geïntroduceerd Spark abonnement

Kort tijd geleden al presenteerde Heritage Audio met Motorcity EQ al een hardwareversie van de Motown eq's uit de collectie van producer Michael Brauer, waarvan je onze test in Interface 252 kunt lezen. UA gebruikte eveneens de Brauers eq's en wendde zich tot het Motown Museum in Detroit om de door Motown engineers ontworpen en gebouwde eq's in software te emuleren.

Het gaat om passieve grafische eq's met proportional Q regeling en 7 banden die voorzien waren van een actieve gaincompensatie.

UA pakte meteen een andere eq mee die voor mastering werd gebruikt. Daarbij gaat het om een mid/side eq die voorzien was van speciale instellingen voor half speed mastering. Door op lagere snelheid te masteren kon je een dynamischer vinylmaster met veel beter hoog maken maar dan moest je wel andere eq standen gebruiken voor de mastering; half speed mastering (16 2/3 i.p.v. 33 1/3 rpm) betekent dat alle frequenties half zo hoog moeten zijn.

Universal Audio Hitsville EQ collection is beschikbaar voor UA Apollo voor € 299,- en maakt vanaf nu deel uit van UAD Spark ($ 20,- per maand)

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken