Heritage Audio Herchild

Fairchild nakomelingen

Merknieuws 23-05-2022 09:12

Als het om processors gaat gelden de Fairchild buizencompressors als de holy grail. Zeldzaam, onbetaalbaar en onnavolgbaar, maar nu presenteert Heritage Audio hun versie van deze legende

De Fairchild 660 en 670 van begin jaren 50 zijn vari-mu compressors met bij de 670 bijna twee dozijn buizen die aanvankelijk vooral voor het snijden van vinyl en bij radiozender gebruikt werden. Vanwege het unieke compressiekarakter maakten ze later met veel succes ook hun intrede in de geluidsstudio. De zeldzame overgebleven exemplaren worden gekoesterd door hun eigenaren; een aantal topstudio's en enkele kapitaalkrachtige producers. Er waren al verschillende Fairchild hardware-imitaties (en plenty plugins), maar vanwege de grote hoeveelheid buizen, trafo's en de complexe opzet zijn ook die knap duur.

Heritage baseerde de Herchild 660 (mono) en 670 (tweekanaal), naar eigen zeggen zo nauwkeurig mogelijk op het origineel, dus ook 11 of 22 buizen en diverse trafo's, kortom ook de Herchilds zijn zeker geen koopje met 6000 Euro voor de 660 en zo'n 11.000 voor de 670.

Wel krijg je extra's als de - in het origineel lastig toegankelijke - DC treshold die de ratio en curve regelt als knop op de voorkant en het tegenwoordig onmisbare sidechain filter.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken