Sensy Guitar

midigitaar/controller

Merknieuws 24-05-2022 10:15

Steeds weer proberen enthousiaste ontwikkelaars de ultieme midigitaar uit te vinden, maar ze gaan maar al te vaak op hun bek. Sensy is nog een Kickstarterproject maar wel een veelbelovend concept met een redelijk behapbare prijs

Sensy Guitar is een kleine gitaarachtige controller met kunststof sliders (snaren) en een korte hals met 72 verlichte vakjes die je de weg wijzen in fretland.

Tussen 'body'en hals zitten nog 4 triggerpads. Het zite er wat onhandig uit vergeleken met een echte gitaar maar je kunt hem behalve omhangen (ingebouwde accu), ook gewoon op tafel leggen. Hij is opvouwbaar en weegt 600 gram dus makkelijk mee te nemen.

Er is een ingebouwde synthengine met 72 instrumenten die je via de hoofdtelefoonuitgang of line out kunt beluisteren. Het basisidee is dat je dankzij AI, lampjes die de toonladder aangeven en een app die je begeleidt, snel kunt leren gitaarspelen. Leuk allemaal maar nogal Guitar hero-achtig.

Gelukkig is er ook ingebouwde bluetooth (latency 8-10msec) en usb-c (vrijwel geen latency) die mididata verstuurt dus hij werkt ook als midicontroller voor je daw of andere software, waarbij zowel de 'snaren' (aanslaggevoelig) als de vakjes op de hals (pressure sensitive) als trigger fungeren. Bends, tapping, sliding en vibrato zijn eveneens mogelijk o.m. met de ingebouwde gyro sensor. De pre-order prijs zou zo'n 300 dollar bedragen en hoewel het afwachten is hoe het ding speelt, kan het een leuke gimmick op het podium en een nuttige tool in de studio zijn. Het Kickstarterproject is nog niet actief maar zou dat binnenkort wel moeten zijn.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken