Groove Synthesis 3rd Wave

PPG Wave in modern jasje

Merknieuws 30-05-2022 09:29

Hee, die blauwe kleur komt bekend voor, net als die zwarte draaiknoppen en vierkante pushbuttons. Dit keer echter geen Behringertease, maar een ambitieuze 24stemmige wavetable synth van een nieuw merk

Groove Synthesis is een nieuwe naam in synthesizerland maar ze presenteren zich ambitieus met een wavetable synth die verder gaat waar de fameuze PPG Wave ophield. Geoff Farr zou achter de 3rd Wave zetten, hij ontwikkelde eerder voor UDO Audio en Knifonium. De exacte specs zullen we hopelijk komende week te horen krijgen maar in elk geval is ie 24-stemmig en viervoudig multitimbraal.

 

Er zijn 3 oscillatoren per stem, twee analoge filters (State-variable en ladder), 4 lfo's, 4 envelopes, 2 fx en een sequencer. Het bedieningspaneel zit stampvol knoppen en er is een 16-voudige modulatiematrix. De oscillatoren zijn voorzien van de klassieke PPG wavetables, moderne HR wavetables en analoge golfvormen. Er is ruimte voor 64 eigen wavetables die met de bijbehorende software worden gemaakt. Hiermee kun je ook standaard samples in wavetables omzetten. Trouwens ook via de externe audio input op de 3rd Wave kun je wavetables maken. Over de prijs is nog niets bekend.

meer informatie

 

zoeken
zoeken