Cre8Audio West Pest

Semi-modulair aan de westkust

Merknieuws 01-06-2022 09:35

Na de op de Superbooth geïntroduceerde East Beast presenteert Cre8 de West Pest. Ook dit is een tabletop semi-modulaire module maar dan volgens het 'West Coast' syntheserecept

West Coast staat vooral voor Buchla en daar is de analoge West Pest dan ook op geïnspireerd. De output van de door Pittsburgh Modular ontwikkelde oscillator wordt door een Wave Folder bewerkt voor extra boventonen, daarbij gaat het om zowel zaagtand als driehoeksgolf. Vervolgens passeert het signaal de Dynamics Controller, een Pittsburg doorontwikkeling van een Low-Pass Gate, een combinatie van VCA en low-passfilter.

Jekunt hem aansturen via midi, via cv de ingebouwde 32 staps sequencer/arpeggiator of met het een-octaafs keyboardje op de met de East Beast identieke behuizing De module is semi-modulair met 18 patchpunten plus midi in en out. Deze monofone synth is grotendeels analoog uitgevoerd en behalve als tabletop module kan de West Pest ook in een eurorack worden geschroefd. Vanaf juli verkrijgbaar voor $ 249,-.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken