DDMF Superplugin

Verenigde naties van plugins

Merknieuws 03-06-2022 09:43

Hij ziet er saai uit en doet zelf niks met audio maar Superplugin is zijn gewicht in goud waard. Hiermee kun je namelijk pluginketens opslaan en het maakt allerlei pluginformats compatibel

Superplugin is eigenlijk een pluginhost die zelf als plugin werkt. De hoofdfunctie is om chains van plugins te maken en deze als complete setup op te slaan. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld je kant-en-klare vocalchain, mixbus, bassynthlayer of sidechain-kickdrum setup met een klik laden. En de presets die je maakt kun je vervolgens in elke daw gebruiken! Bij het maken van deze chains kun je maar liefst 24 plugins combineren.

Dat gaat in een matrix; eerst 4 plug-ins voor de input, vervolgens een paralelle afdeling via een vierbands crossover of full band met 4 x 4 plugins en dan nog 4 plugins in serie voor de output. Dat alles met delay compensation, automatisering van 100 parameters en minimale cpu load.

Daar houdt het niet op want dankzij Superplugin kun je vrijwel elke plugin in elke daw inzetten. Superplugin werkt als bridge voor 32 naar 64 bit plugins (en omgekeerd) en als wrapper; vst naar au, vst naar aax en au naar aax en trouwens ook vst 2 naar vst3. Dat betekent dat je stokoude plugins in de laatste versies van daws kunt gebruiken of hypermoderne plugins in stokoude daws. Het gaat nog even door; Mac Intel plugins kun je in Apple sillicon native hosts laden en au of vst plugins gewoon in Pro Tools gebruiken. Dit alles werkt ook met plugin instruments. Superplugin is er in 32/64 bit vst, vst3, aax en au uitvoering en kost slechts 55 Euro. Er is een demoversie zonder save beschikbaar.

meer informatie

zoeken
zoeken