Namm show 2022

Meer dan verwacht

Merknieuws 06-06-2022 16:58

Eind vorige week vond voor het eerst sinds tijden weer de belangrijke NAMM show plaats. Niet in januari zoals gewoonlijk wegens de pandemie. Die Winter Namm was vanwege de omstandigheden samengevoegd met de Summer NAMM die altijd in juni plaatsvind. De Summer NAMM is voor producers meestal niet zo opwindend (wel voor conventionele muzikanten, - niet voor niets is de locatie Nashville) , maar deze 'gefuseerde' Namm - in Anaheim - leverde behoorlijk wat nieuwe producten op die wel degelijk van belang zijn voor de Interfacelezer. Een overzicht van de belangrijkste items.

Melbourne Instruments Nina

Nina is een synthmodule met gemotoriseerde knoppen die steeds de actuele instellingen weergeven, voor een synth uniek. Deze 12-stemmige VA synth heet 2 oscillatoren per stem, een 4-pole ladderfilter met overdrive, maar ook een digtale oscillator. Verder diverse effecten en een uitgebreide mod matrix. Voor dit Kickstarterproject is nog geen prijs bekend.

meer informatie

 

Crea8Audio West Pest

De West Pest is een tabletop semi-modulaire module maar dan volgens het 'West Coast' syntheserecept. De output van de door Pittsburgh Modular ontwikkelde oscillator wordt door een Wave Folder bewerkt voor extra boventonen, daarbij gaat het om zowel zaagtand als driehoeksgolf. Vervolgens passeert het signaal de Dynamics Controller, een Pittsburg-doorontwikkeling van een Low-Pass Gate, een combinatie van VCA en low-passfilter. De prijs bedraagt $ 249,-.

meer informatie

 

Groove Synthesis 3rd Wave

Groove Synthesis 3rd Wave is een wavetable synth die verder gaat waar de fameuze PPG Wave ophield. Hij is 24-stemmig en viervoudig multitimbraal. Er zijn 3 oscillatoren per stem, twee analoge filters, 4 lfo's, 4 envelopes, 2 fx en een sequencer. De oscillatoren zijn voorzien van de klassieke PPG wavetables, moderne HR wavetables en analoge golfvormen. Er is ruimte voor 64 eigen wavetables en ook via de externe audio input op de 3rd Wave kun je wavetables maken. Prijs ligt rond de 3800 dollar.

meer informatie

Conductive Labs MRCC µ88

µ88 is een midi router/merger/interface met 4x4 din midi 1x1 trs midi en 4 usb connectors voorizen van routing knoppen die meteen als midi interface voor je computer fungeert. Dat alles in een compacter formaat dan de grote MRCC maar wel met filtering. Prijs, zo'n 150 dollar

meer informatie

 

RME 12-Mic-D

Nieuw bij RME is een van Dante voorziene 12 kanaals preamp/ad converter in 19"uitvoering. $ kanalen werken ook als DI, de pre-amp gain is op afstand bedienbaar. DE 24 bit, 192kHz converters leveren hun signaal via Dante, Madi en Adat. Uiteraard is er ook een wordclock input.

meer informatie

 

Heritage Audio Super 8

De Super 8 is een achtkanaals mic preamps à la Neve 73 die 80dB gain kunnen leveren met ingebouwde 24 bit/ 192kHz AD converters. Hij kan op een audio interface worden aangesloten via adat, s/pdif of aes/ebu. De eerste drie kanalen hebben omschakelbare impedantie en zijn voorzien van een pad switch en lo-cut filters. Alle kanalen hebben inserts. De prijs bedraagt 4399,-.

meer informatie

 

Dangerous Music 2-BUS-XT

2-BUS-XT is een summing amp met 16 analoge inputs en twee stereo outputs. In het apparaat zijn twee nieuwe 'color circuits'ingebouwd met karakteristieke harmonische vervorming. Je kunt deze mixen met de input. Via expansion inputs is het aantal inputkanalen uitbreidbaar. Prijs nnb.

meer informatie

 

AMS Neve 88M

Een usb interface van Neve, dat is echt iets nieuws. De 88M heeft behalve 8 adat in/outs twee mic preamps die gebaseerd zijn op die in de 88R mixer, inclusief trafo balancing. Ze hebben een gainknop, insert en zijn tevens bruikbaar voor lijnsignalen en als di. De outputsectie heeft een volumeknop, stereo/mono draaiknop en drie monitoringopties voor de hoofdtelefoonuitgang. De 88M is usb3.0 bus powered. Prijs; € 1249,-

meer informatie

 

Audient iD44 MKII en EVO 16

Audient heeft zijn iD44 4 kanaals usb audio interface geüpdated naar MKII. De headroom van de Ad converters is 9dB verbeterd en er is een loopbackfunctie waarmee je audio van je computer apps samen met de analoge en digitale inputs van de interface kunt opnemen. De 3 hoofdtelefoonuitgangen hebben verbeterde amps. De prijs blijft € 599,-

Nieuw is de EVO 16 usb interface met 8 preamps (2 met lo-z optie), smartgain, 8 line outputs, 8 digitale in/outputs, bedieningspaneel en bijbehorende control software, dat alles in een compacte desktopbehuizing voor € 469,-.

meer informatie

 

 

DPA 4055

De 4055 van DPA is een microfoon voor instrumenten met veel lage frequenties als basdrums. De mic heeft een neutrale frequentiekarakteristiek, ook off-axis. Dankzij zijn asymetrische, korte vorm past ie in elke trommel maar hij doet het ook vóór een kick prima. De 4055 heeft een niervormige karakteristiek en kost 560 Euro excl.

meer informatie

 

Fluid Audio Image 2

De Image 2 is een high-end near en mid-field monitor met 2 woofers, een midspeaker en een AMT tweeter, die een bereik van 28Hz tot 30kHz zou leveren. Behalve analoge inputs heeft ie ook digitale in- en uitgangen en een ingebouwde dsp voor room correction. De compleet gesloten Image 2 heeft klasse-D amps. De prijs is € 1799,- per stuk.

meer informatie

 

FOCAL TWIN6, SOLO6, SUB12

Twee monitors en een subwoofer bij Focal. De Twin 6 en Solo6 hebben Beryllium tweeters, een woofer die tot 10kHz doorloopt en de bekende Tuned Mass Damper in de kast. Verder is de kast een stuk rigider geworden. Ze hebben allebei een Focus-mode voor alternatieve breedband monitoring. De Sub12 heeft een 13"woofer en een 600Watt rms amp. De tweeweg Solo6 kost € 1399,-, de tweeeneenhalfweg Twin6 € 1999,- en de Sub12 doet € 2599,-

meer informatie

 

Auratone 5C Active Super Sound Cube

Het heropgestane Auartone komt nu met een actieve versie van de klassieke 5C breedbandmonitors. Dit 50-jarige ontwerp komt helemaal in de ouderwetse uitrusting in mahonie of grijsvinyl maar met een ingebouwde versterker van het Europese Bettermaker. Per set kosten ze 749 dollar.

meer informatie

 

Pioneer DJ DM-50D-BT en DM-40D-BT

Twee nieuwe actieve monitors van Pioneer in standaarduitvoering of met bluetooth (BT). De DM-50D-BT heeft behalve 3 inputs en 1 output ook een BlueTooth 5.0 aansluiting. Hij kost € 269,- per set. De kleinere DM-40D-BT heeft eveens Bluetooth en kost € 199, per set. Beide monitors kunnen worden omgeschakeld tussen producer en DJ met een bass-heavy clubsound.

meer informatie

 

Audeze MM-500 Manny Marroquin Signature

engineer Manny Marroquin ontwikkelde samen met Audeze een hoofdtelefoon voor mixing. Deze MM-500 heeft 90mm planar drivers, ultralichte mebranen en fazor waveguides. De 18 Ohm over-ear closed hoofdtelefoon gaat 1699 dollar kosten.

meer informatie

 

MAGIX Sound Forge Pro 16

De nieuwe versie van het aloude Sound Forge ondersteunt nu 64 bit audio bij 768kHz samplefrequentie. Nieuw zijn de dynamische eq, loudness visualisation en ondersteuning voor alle relevanteloudness standaards. Uiteraard worden talloze immersive audio ondersteund met een maximum van 32 kanalen. SF Pro 16 kost $ 349,- of je kunt een abonnement afsluiten voor 15 dollar per maand.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken