Steinberg VST Live

Geïntegreerde host voor op het podium

Merknieuws 16-06-2022 09:16

Als je on stage plugins en software instruments wilt gebruiken kun je natuurlijk je daw gebruiken, maar daar zit van alles in wat je niet nodig hebt en het is lastig om snel nieuwe set-ups te maken. VST Live is dan een betere oplossing

Speciale plugin host voor livegebruik zijn er van allerlei bedrijven - Cantabile, Podium, Gig performer - en er is natuurlijk Apple's Mainstage. In zo'n host kun je plug-ins, instrumenten en soms live audio inputs op een efficiënte en relatief intuïtieve manier met elkaar koppelen, backing tracks afspelen en presets voor je songs maken.

Steinbergs VST Live beheerst dat ook allemaal, maar biedt een aantal interessante opties waarvan de belangrijkste is dat je ook 6 videotracks en je lichtshow - via het populaire DMX protocol - kunt syncen met je show. Daarnaast kun je natuurlijk je backing tracks en samples afspelen met de ingebouwde sequencer, je performance - multitrack -opnemen en externe audio met effect plugins bewerken. Padshop 2, Retrologue en halion Sonic SE 3 instruments zitten al in VST Live.

Via een iOS app is het mogelijk via wifi meerdere clicktracks voor de muzikanten in je band te maken, plus songteksten en akkoordsymbolen te versturen.

Een complete oplossing voor live events en repetities dus voor de introductieprijs van 100 Euro (adviesprijs 130 euro). Er is ook VST Live Elements zonder DMX support en app voor 60 euro (later 80 euro).

meer informatie

 

zoeken
zoeken