Sheaf Remoter

Stream audio van daw naar smart phone

Merknieuws 07-07-2022 07:53

Zowat iedereen luistert vaker naar muziek via hoofdtelefoons dan via luidsprekers, dus waarom mixen we dan enkel op monitors? Er is nu gelukkig een plugin die je daw output direct naar je phone kan sturen

Remoter is een vst3/au plugin die je insert op de master bus van je daw, waarna de audio via het netwerk verstuurd wordt. Voor het beluisteren op smart phone, tablet of laptop heb je geen speciale app nodig, je surft met je webbrowser gewoon naar een website. Door het scannen van een QR code kom je direct op de juiste site uit.

En dan denk je natuurlijk aan latency, maar volgens de makers is die zo laag - geen bluetooth hier! - dat je vrijwel realtime parameters kunt tweaken. Via de bufferinstelling zoek je het beste compromis tussen latency en stabiliteit. Ok compressie dan? Niet per se, het kan lossless of als bandbreedte een probleem is via high bitrate Opus codering. En je kunt het systeem met meerdere apparaten gebruiken zolang er maar een webbrowser opzit.

Geen problemen dus? Nou misschien toch. Remoter gebruikt een protocol voor lossless streaming dat niet meer officieel ondersteund wordt. De meeste browsers werken, maar je loopt de kans dat het protocol er met een browserupdate uitgesloopt wordt. De Opus encoding werkt verder niet onder iOS.

Gelukkig is er een demoversie van Remoter waarmee je de functionaliteit kunt checken.

de plugin kost 20 euro.

meer informatie

 

zoeken
zoeken