GForce Oberheim SEM

Goedgekeurd door Tom Oberheim

Merknieuws 08-07-2022 08:09

Enige tijd terug presenteerde GForce al hun polyfone Oberheim OB-E plugin, nu is er hun versie van de SEM, de basis van de OB-E. Dat alles onder het goedkeurende oog van de man die de originele hardware bedacht.

De laatste tijd zien we vaker Oberheim-style plug-ins en Tom Oberheim zelf (de man is 86!) introduceerde recent een onvervalste nieuwe polyfone hardwaresynth onder zijn eigen naam. Tussen alle plugin Oberheims is er maar een die Oberheim's goedkeuring kan wegdragen - “It’s so good to hear something that’s dear to my heart done properly in software.” - en dat is de nieuwe Oberheim SEM van GForce.

De SEM oftewel Synthesizer Expander Module uit 1974 vormde de monofone basis voor de eerste generatie polyfone Oberheims. De karakteristieke sound werd mede bepaald door de samen met Dave Rossum ontworpen oscillatoren en het unieke 12dB multifilter van Dennis Colin.

GForce heeft deze prachtige monosynth zeer nauwgezet nagemaakt onder het waakzame oog van de oude meester. Gewoon monofoon maar natuurlijk met de twee oscillatoren, het unieke filter. twee driedelige envelopes, een lfo en een arpeggiator.

Een paar dingen zijn wel nieuw; extra golfvormen voor de lfo, een derde vco die ook als ruisbron of sinusoscillator gebruikt kan worden, aftertouch en velocity, ingebouwde reverb en delay en een geweldige collectie van 400 presets. Oberheim SEM werkt als vst 2, vst3, au, aax plugin en standalone. De demoversie werkt 6 uur of 7 dagen en heeft minder presets.

Waarom gaan voor deze mono GForce Oberheim SEM en niet voor hun polyfone OB-E? Nou, de SEM is nog authentieker qua sound, sluit beter aan bij de klassieke elektronische muziek, heeft de zegen van de bedenker en kost ter introductie € 41,-.

meer informatie

 

 <iframe width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/Qi87qNgWf_I" title="GForce Software Oberheim SEM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

zoeken
zoeken