Universal Audio SP-1

Matched pair kleinmembraan condensators

Merknieuws 20-07-2022 07:46

Universal Audio ken je van de beroemde compressors en hun dsp geluidskaarten, maar ze zijn nu begonnen met een serie microfoons. Na de dynamische SD-1 is er nu een matched pair condensators.

De spotlight staat vaak op de, vaak fraai uitziende, grootmembraan condensatormicrofoons voor vocals, maar een kleinmembraan condensator ( een ‘ pijpje’ of ‘ pencil’ ) kan ook erg stijlvol zijn met zijn minimalistische uiterlijk, vooral als je er twee hebt.

Zo’n matched pair – dus met zeer gelijke eigenschappen/toleranties – is ideaal voor klankbronnen met veel hoog en puntige transients als drum overheads, akoestische gitaren, piano of puristische opnames met zo min mogelijk microfoons.

De nieuwe UA SP-1 Matched Pair (SP staat voor Standard pencil) hebben een cardioïde karakteristiek, een gevoeligheid van -38.0 en kunnen spl’s tot 142dB aan. Het Matched Pair bestaat behalve uit twee SP-1’s uit een stereomount, windkappen, en statief adapters. Daarnaast krijg je twee speciale presets voor de Apollo dsp interfaces.

Opvallend is ook de aantrekkelijke introductieprijs van 375,- euro (normaal 470 euro) voor de set.

Meer informatie

zoeken
zoeken