AJL OB-Xtreme 2

Oberheim OB pluginsynth

Merknieuws 22-07-2022 07:12

Recent zagen we Oberheim SEM en 8 Voice plugins van G Force en Cherry Audio, nu is er weer een OB-X/OB-Xa plugin van muzikant/producer/programmer Aly James.

AJL OB-Xtreme 2 is zeker niet de eerste OB-X plugin, in Interface 242 bekeken we al softwareversies van Arturia, Synapse, Sonic Projects en Disco DSP. X. OB-Xtreme 2 is een stevige remake van een al bestaande - en geheel onterecht aan onze aandacht ontsnapte - OB-X/OB-Xa plugin.

Wat meteen opvalt zijn de prachtige hi-res graphics(twee skins), met de kenmerkende kleuren en wat logge knoppen die typisch zijn voor oude Oberheims. Erg authentiek is ook het feit dat je voor elk de 8 stemmen van de plug-in bepaalde parameters kunt variëren - de OB-X was immers met 8 onafhankelijke voiceboards opgebouwd - wat zorgt voor een levendige sound en een uniek stereobeeld.

In versie 2 hebben de oscillatoren een breder frequentiebereik gekregen en het op de CEM3320 chip gebaseerde filter werkt als 2 Pole Low Pass, 4 Pole Low Pass en 2 Pole Band Pass. Verder is er een distortion die je voor of na filter en vca kunt inzetten. Behalve 8-stemmig polyfoon en unisono werkt de plug-in ook achtvoudig unison.

AJL OB-Xtreme 2 werkt als 64 bit, Windows vst3 en macOS au plugin. een pre-release kost je 45 euro, in september komt de uiteindelijke versie uit.

meer informatie

 

 

 

 

zoeken
zoeken