Melbourne Instruments Nina

Gemotoriseerde synth

Merknieuws 08-08-2022 07:50

Nina was een van de highlights van de laatse NAMM-show. Deze polyfone, hybride synthmodule met gemotoriseerde knoppen is binnenkort verkrijgbaar

Het meest intrigerende aan de Nina - en we hebben het dan niet over dj Nina Melbourne!

-is dat alle 32 draaiknoppen gemotoriseerd zijn, dat betekent dat je je sounds eenvoudig kunt automatiseren en dat de instellingen van al je patches duidelijk zichtbaar zijn op het apparaat. Maar over de interne opbouw wisten we nog weinig tot nu.

 

 

Nina is een viervoudig multitimbrale, twaalfstemmige synth met twee analoge oscillatoren per stem, die kunnen morphen tussen driehoek en zaagtand. De output gaat door een analoog 4-pole ladderfilter met overdrive. Er is echter ook een digitale wavetable oscillator ingebouwd die ook kan sampelen. Twee adsr envelopes sturen vca en vcf en er is een lfo. In de mod matrix krijg je 16 sources en 27 destinations. Intrigerend is de stereo panner en verder zijn er enkele ingebouwde effecten, mogelijk (upgradable) vst3 plugins.

Dankzij de gemotoriseerde knoppen zie je meteen de ingestelde waarden van een patch en kun je ook morphen tussen twee sounds. Volgens de makers gaat het om betrouwbare 'zero wear' encoders - afkomstig uit de dronetechniek - die dus lang mee zullen gaan. Het geheel wordt aangestuurd door ELK Audio OS op een raspberry Pi 4.

Behalve din midi in/out/thru is er 2 x usb, stereo out en 4 individuele outputs. trs inputs dienen voor audio in of CV en er is een xlr input voor een microfoon.

Op 9 augustus gaat Nina in premiere op Kickstarter met een eerste productie van 500 exemplaren voor 3500 dollar per stuk. De eerste 100 gaan voor 3000 dollar over de toonbank. Onder vind je en paar video's met sounds en veel audiofragmenten op Soundcloud

meer informatie

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken