Arturia Dist Coldfire

de ultieme distortion?

Merknieuws 31-08-2022 07:04

Na delay is distortion vermoedelijk het effect dat je het vaakst als plugin (en hardware) tegenkomt. Valt er dan nog wel iets aan toe te voegn? Arturia denkt van wel.

Nieuwe distortion plugin? Geeuw, gaap... het zal wel. Maar Arturia weet wel vaker platgetreden paden interssant te maken en met Dist Coldfire doen ze dat opnieuw.

In essentie is Dist Coldfire een distortion met twee slots die je in serie, parallel, mid/side of band split kunt gebruiken. Het wordt zo meteen al interessanter! Voor de slots kun je kiezen uit 11 variaties van vriendelijke analoge soorten als tape, trafo's en buizen tot overdovende digitale varianten als bit crusher, wavefolder en waveshaper. Voor en na de distortion zijn er filters - een multifilter vooraf - en een driedelige dynamics processor waarvan je de 3 onderdelen naar keuze voor of na de distortion kunt zetten. Eigenlijk is Dist Coldfire dus een multi-effect dat je ook als geavanceerd filter of dynamiek processor kunt gebruiken.

En dan komen we bij de ingebouwde 16-staps sequencer; multitrack met verschillend tempo per track, swing en random die net als de lfo's. envelope follower en multi-segment envelopes de modulatie - 6 slots - van diverse parameters kan aansturen.

En die talloze mogelijkheden zijn verpakt in een prachtige en zeer overzichtelijke user interface met een geanimeerd display en functioneel kleurgebruik dat wordt aangestuurd door het audiosignaal.

meer informatie. Heel veel creatieve mogelijkheden dus en een breed bereik aan fx, van subtiele opwarming tot oorverdovend geknars.

Dist Coldfire ondersteunt alle gangbare pluginformats is NKS compatibel en kost € 99,-. Er si ook een (no save) demoversie verkrijgbaar.

meer informatie

 

zoeken
zoeken