Donner B1

Donnerwetter!

Merknieuws 05-09-2022 06:28

Er is bepaald geen tekort aan TB303 klonen. Sinds kort is ook de Donner B1 in Europa te koop; betaalbaar en met een paar interessante aanpassingen.

Donner is een Chinese fabrikant van muziekinstrumenten, van drums tot keyboards. Hun B1 303-kloon is nu ook in Europa online verkrijgbaar.

De B1 is natuurlijk analoog, monofoon en voorzien van din midi en usb. Het concept is „a Tribute to a Deep Bass EDM Legend“ waarmee ze natuurlijk de Roland TR303 bedoelen. Een oscillator met blokgolf en driehoek, een lp filter met decay envelope en een accent feature. Extra's zijn een distortion en een tape delay. De sequencer is volgens Donner eenvoudiger te bedienen dan die van het origineel en biedt 128 presets en 128 user patterns, uiteraard met slide en accent. Er is ook nog een arpeggiator. Het uiterlijk wijkt wel sterk af; grijs plastic met twee octaven aan verlichte sillicon toetsen met rechts een blokje met display voor de sequencerbediening en boven knoppen voor de synth. Via midi i/o of usb communiceert ie met de buitenwereld, gespeelde noten en sequences worden ook naar buiten gestuurd.

Met de bijbehorende app kun je een aantal parameters instellen en data uitwisselen met een computer.

Voor de output is er een jack mono out, minijack hoofdtelefoon en er is een minijack audio input.

Met een prijs van 222 euro is ie iets duurder dan Behringers 303-kloon

meer informatie

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken