Metaxas Audio Systems TR-X Tourbillon

Taperecording anno 2022

Merknieuws 08-09-2022 06:54

Het in Nederland gevestigde Metaxas en Sins presenteert een opzienbarende analoge taperecorder van topniveau. Deze fraaie machine is deels gebaseerd op techniek uit de horlogeindustrie, ziet er fantastisch uit en zou ook fantastisch klinken.

Het is een aparte move het introduceren van een analoge taperecorder. Hoewel de klank fantastisch zou zijn is De Metaxas TR-X Tourbillion eerder een kunstobject dan iets voor je homestudio, ook gezien de prijs. De term 'Tourbillon' duidt op een in horlogebouw gebruikte techniek om een echappement (tja, zo heet dat) nauwkeuriger te maken. Hier wordt het gebruikt om de tapesnelheid absoluut stabiel te maken.

Muzikant, designer en opnametechnicus Kostas Metaxas ontwerpt al jaren high-end geluidsapparatuur als preamps, platenspelers en mixers en modificeerde Stellavox recorders. De TR-X is in essentie gebaseerd op de Stellavox SM8. Binnenin worden enkel afzonderlijke componenten - dus geen ic's - gebruikt voor de hoogst haalbare geluidskwaliteit. Klinkt veel beter dan de klassieke reel-to-reels claimen de makers; “an entirely newly designed professional reel-to-reel tape location recorder and playback machine that meets and exceeds the highest demands of recording engineers and the most serious audiophiles, combining 2020s technology with 1960s soul.”

De TR-X Tourbillon werkt met 10,5 inch spoelen (468 of 911 1/4 "tape, 7,5/15/30 ips) , is compact en eenvoudig te vervoeren. Er zijn twee versies, een die enkel kan afspelen en eentje die kan opnemen en afspelen. Prijzen? Hou je vast! De playbackversie kost zo'n 55.000 dollar, wil je ook opnemen dan betaal je rond de 70.000 dollar. Een statief heb je voor 10.000 dollar, een accu doet 3400 dollar.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken