Modal Filton

Dubbel eurorack filter

Merknieuws 09-09-2022 07:04

Modal maakte naam met een aantal prima grote en kleine keyboardsynths. Een van de speerpunten van hun Modal 002 synth is het filter en dat is nu in dubbele uitvoering als eurorackmodule verkrijgbaar

Die 002 heeft een 24db per octaaf multimode ladderfilter geïnspireerd op het filter van des Minimoog en klinkt warm, sappig en gecontroleerd. De Filton is een lekker brede (20HP) dubbele versie van dat 002 filter, weliswaar met wat kleine aanpassingen om klank en stabiliteit te verbeteren.

De module is heel overzichtelijk opgezet en heeft voor een eurorackmodule aangenaam grote knoppen, m.n. voor de cutoff. Behalve voor drive, level en resonantie is er ook een draaiknop waarmee je naadloos tussen 1-pole hp, bp en 4-pole lp kunt morphen. De Filton bevat twee filters die je in serie, parallel of stereo kunt gebruiken. Behalve een mix output zijn er ook afzonderlijke audio outputs voor elk filter en 5 cv inputs voor elk kanaal; FM, resonantie, morph, level en pitch tracking.

Modal introduceert de Filton via een Kickstartcampagne met een vaste prijs van 299 Pond. In december moet ie leverbaar zijn. Dat alles onder de aanname dat ze binnen 30 dagen het streefbedrag van 50.000 Pond halen.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken