M-Game RGB

Audio interface alleen voor gamers?

Merknieuws 12-09-2022 06:15

Twee nieuwe audio interfaces die opvallen door hun uiterlijk en functies van M-Game, die ook de moeite waard zijn voor podcasters én producers.

Audio interfaces zijn eigenlijk best saai, nauwelijks knoppen en misschien een paar lampjes. Zo'n spaarzaam uiterlijk scoort natuurlijk niet in de gamer- en podcastingmarkt, dus gooit M-Game - een afdeling van M-Audio - het over een andere boeg.

Een zwarte behuizing met afgeschuinde kanten, flink wat knoppen en zelfs faders plus een ruimte portie - programmeerbare leds en ledbars sieren de RGB Dual en RGB Solo interfaces. Het zijn beide 24 bit, 48kHz usb interfaces en het grootste verschil tussen beide modellen is dat de Dual twee usb connectors heeft.

Dat kan razend handig zijn in setups met twee computers want je kunt ze tegelijk gebruiken. De interfaces hebben een ingebouwde sampleplayer waarbij je samples via 5 knoppen kunt triggeren. Samples importeer je via de bijbehorende software waarmee je ook alle andere functies kunt bedienen.

Maar we zijn nog niet door de unieke features heen want de RGB Dual heeft ook een footswitch aansluiting om samples te triggeren. Je kunt er ook de Voice Effects harmonizer, reverb, delay, chorus, distortion en de Gate, Compressor, EQ, High-Pass Filter, Phantom Power, Mic-Booster en De-esser mee activeren. Met 5 faders regel je het volume van de diverse inputs en er is een grote ronde draaiknop voor outputlevel of een parameter naar keuze. Zeldzaam zijn ook de Mic Mute knop - een 'vloekenknipper' waarmee je uit de handlopende discussies en scheldpartijen kunt afknijpen. Via een mini-jack input sluit je lijnsignalen aan, voor microfoons is er een xlr (met fantoomvoeding) en een gecombineerde mini-jack headset connector. Voor headphone out en main out worden eveneens minijacks gebruikt. Tot slot is er zelfs een optische digitale input.

Het is Duidelijk dat de RGB's vooral op de gamers, streamers en podcasters gericht is maar alle extra's kunnen razend handig zijn voor je homestudio of live performances. Enige nadeel zijn de minijack connectors, de maximale 48 khz samplerate en het feit dat er geen eigen ASIO drivers voor Windows zijn.

M-Game RGB Solo

De M-Game RGB Dual kost 299 euro, de Solo met één usb aansluiting kost 199 euro.

meer informatie

 

zoeken
zoeken