Ikea OBEGRÄNSAD platenspeler

Draaitafel ontwikkeld met Swedish House Mafia

Merknieuws 14-09-2022 06:22

Matrassen, zitbanken, tafels, bureau's, de onvermijdelijk kasten... je kunt je hele leven inrichten met Ikeaspul. Ze komen binnenkort met de OBEGRÄNSAD serie betaalbare muziek-gerelateerd meubilair en daar hoort een samen met Swedish House Mafia ontwikkelde platenspeler bij.

Namen waarom je als Nederlander moet grinniken zijn een echte mainstay voor Ikea; als je je verveelt kun je altijd terecht op hun website voor wat onbedoelde humor. OBEGRÄNSAD is geen ueber opa maar een serie meubilair - de naam betekent 'onbeperkt' - met maar liefst 20 items die te maken hebben met luisteren naar en produceren van muziek.

De serie werd ontwikkeld in samenwerking met dj trio Swedish House Mafia, dus een platenspeler mag niet ontbreken. In 1973 verkocht Ikea overigens ook al een platenspeler, net als een piano (!), tv's en een stereo-setje. Deze nieuwe kloeke platenspeler is in matzwart uitgevoerd en met een prijs van zo'n 160 euro mag je hem best budget noemen. Voeding krijgt ie via een usb kabel en je kunt hem op standaard (actieve?) speakers aansluiten. Het element - van Audio technica - is natuurlijk vervangbaar.

Landgenoot Friso Wiersma was verantwoordelijk voor het design van deze serie waarmee Ikea het voor iedereen mogelijk wil maken om met een klein budget muziek te luisteren en te maken.

Behalve de platenspeler omvat de collectie allerlei lampen, een klok, een laptop, tablet, dj console, speaker, statief, werktafel, stoel, tapijt, tassen en meer. Alles voor je muzikale 'crib' dus. Verkrijgbaar vanaf begin oktober.

meer informatie

zoeken
zoeken