Korg drumlogue

hybride drumbeest

Merknieuws 16-09-2022 08:41

Wacht eens even... zou Korg niet met een drumcomputer komen? Begin 2021 kondigde ze inderdaad de drumlogue aan, maar nu pas is ie - bijna - te koop.

De naam suggereert verwantschap met de uitstekende prologue en minilogue synths en dat klopt want drumlogue is een mix van analoog met samples en de digitale multi-engine uit die synths.

Er zijn 11 sounds/stemmen, waarvan kick, snare en twee toms analoog zijn met 3 instelbare parameters en de optie om digitale transients voor de attack toe te voegen. Zes sounds zijn gebaseerd op stereo samples waarbij je ook eigen samples kunt laden. De elfde stem is een vernieuwde versie van de logue dsk digitale synths die we kennen uit de mini- en prologue synths. Het spannende daaraan is dat iedereen daar een eigen algoritme voor kan maken met de sdk. Zo krijg je o.a. de samen met Sinevibes ontwikkelde Nano VA synth. Ik neem aan dat de synth monofoon is.

Echo en reverb zijn beschikbaar als send effect voor de stemmen afzonderlijk, voor de master sectie heb je nog eq, boost en compressor. De Master effects zijn ook programmeerbaar met de SDK en zekunnen voor elke stem gebypassed worden.Uiteraard is er een sequencer met 64 steps, chainable patterns, motion en accent recording, randomizer en meer. Behalve de drums kun je natuurlijk ook de synth hiermee sequencen.

Naast stereo outputs zijn er 4 individuele outs, midi i/o, sync i/o en class compliant usb.

De drumlogue moet over 9-12 weken beschikbaar zijn en kost € 599,-

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken