Asus Zenbook 17Fold

Meer scherm minder gewicht

Merknieuws 16-09-2022 09:31

Over 'foldable' smart phones horen we regelmatig, maar nu is er een laptop van Asus met foldable beeldscherm. Twee keer zoveel ruimte voor je tracks, mixers en synths!

De Zenbooks van Asus gelden als uitstekende, compacte laptops in het hogere segment. Nu overtreffen ze zich zelf met de Zenbook 17 Fold OLED, een 17,3 inch Windows machine die ingeklapt 12,5 inch meet.

Hoe dat kan? Het is een touch screen, maar wordt wel met keyboard geleverd. dat bluetooth keyboard ligt in het opgevouwen scherm met magneetjes. Verwijder het keyboard, klap het scherm uit en je hebt een heel groot 17,3 inch touch screen dat je verticaal of horizontaal kunt gebruiken.

Met keyboard is het een standaard laptop. Het is een Oled scherm met een overtuigend haarscherp beeld - maar niet ontspiegeld. Het scherm is mechanisch berekend op 40.000 keer vouwen, dat is een stuk duurzamer dan de gemiddelde foldable phone. Het dubbele scherm betekent een beter overzicht over je daw, je synths, sampleplayers of alle andere software, zo lang ze maar touch bediening ondersteunen. Zo niet kun je natuurlijk het qwerty toetsenbord gebruiken. De laptop is 8,7mm dik en weegt anderhalve kilo!

Zoals altijd zijn er verschillende versies, de duurste heeft een 12. Gen. Intel® Core™ i7 U Serie, 16GB ram met SSDs tot 1 TB. De accu levert 75wh, wat goed zou zijn voor 9,5 uur videoplayback. Deze Zenboek heeft 4 x thunderbolt 4, wifi 6E en een Dolby Atmos sound system. DE prijzen beginnen bijzo'n 3700 euro.

meer informatie

 

zoeken
zoeken