Plugin Alliance SPL PQ

De Knoppenkoning

Merknieuws 27-09-2022 09:59

Op plugins zie je vaak fantasielayouts, spacey knoppen, animaties en fancy graphics. SPL PQ lijkt in eerste instantie ook zo'n fantasieontwerp maar het is de virtuele versie van een fameuze hardware eq.

De PQ mastering eq van het Duitse SPL is een befaamde vijfbands hardware eq, die erg populair is in masteringkringen. Deze kostbare - meer dan 6000 euro - eq werkt met de zogenaamde 120 Volt rail techniek die zorgt voor enorm veel headroom en kan met een knopdruk per band omschakelen van proportional naar constant q.

Net als de hardware is de plugin een volledig parametrische vijfbands, tweekanaals equalizer. Voor extra nauwkeurig instellen is het mogelijk om het bereik van +/- 20 dB naar +/- 5 dB om te schakelen. Bij plugins is het eenvoudig om extra's toe te voegen en dat heeft Plugin Alliance/Brainworx ook hier gedaan met M/S mode, mono-summer voor het laag, hi-pass en lo-pass filters, regelaar voor stereobreedte, THD regelaar en TMT voor licht 'analoge' variatie in de twee kanalen.

SPL PQ werkt als vst2, vst3, au en aax plugin en kost ter introductie $ 99,99, ook te voldoen in 4 maandelijkse termijnen.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken