Guk.ai Sistema

Freeware AI synthesizer

Merknieuws 04-10-2022 09:48

AI is een niet te stoppen ontwikkeling in muziekproductie, vandaar ook onze tweedelige serie over dit onderwerp in Interface 253 en 254. Nu is er ook een freeware AI synth

Sistema van het Amsterdamse Guk.ai is niet helemaal wat je van een synth plugin verwacht; een spartaanse maar stijlvolle gui met slechts 5 knoppen. Het idee is dan ook dat AI het werk doet, niet jij.

Je kiest een klankcategorie en het gezochte karakter, drukt op de grote knop in het midden waarna het kunstmatige brein een klank voor je bedenkt. Met de macro parameters als Dynamite, Massive, Boost en Tension kun je deze dan finetunen. Bevalt het resultaat je niet dan genereer je gewoon een volgende sound. Bedenk daarbij wel dat deze freeware versie maximaal 50 sounds per maand toelaat. Sounds die je bevallen kun je een naam geven en in de cloud opslaan (internetaansluiting is dus noodzakelijk). Zijn 50 gratis sounds niet genoeg dan kun je tegen maandelijkse betaling van 10 of 30 dollar kiezen voor een onbeperkt aantal sounds, als kado krijg je dan elk kwartaal sample packs (?). Voor zover wij weten is het de eerste AI synth plugin. Er zijn wel al veel processing/mastering plugins die AI gebruiken, van bijv iZotope, Sonible en Zynaptiq. Een volledig Ai mastering plugin is AI master van Exonic.

Systema werkt als au en vst3 instrument onder Windows en macOS.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken