Lewitt Connect 6

van microfoon naar interface

Merknieuws 05-10-2022 14:32

Een microfoonfabrikant die met een audio interface komt? het Oostenrijkse Lewitt doet het en behalve qua uiterlijk valt ie ook op door de vele mogelijkheden.

Is het design van de Lewitt Connect 6 nu geklungel van een wanhopige microfoonontwerper of een slimme manier om op te vallen tussen het enorme aanbod aan 2x2 usb audio interfaces? Ik kom er niet uit, maar het hoekige houtbewerkersontwerp valt wel erg op. De Connect 6 is letterlijk een tabletopapparaat met een grote draaiknop voor volume, twee opvallend ruime ledmeters en voorop twee hoofdtelefoonconnectors. De 24 bit, 96kHz interface wordt aangesloten via usb-c, maar er is een tweede usb-c connector voor digitale audio transfer tussen computer en smart phone of tablet, die je zo ook kunt opladen. Zowel iOS als Android worden ondersteund.

Twee preamps leveren 72dB gain en er is een ingebouwde dsp die zorgt voor effecten, een mixer, loopback en routing. via de bijgeleverde software app. Dankzij virtuele kanalen kun je audio input met computer audio, smart phone en de aux ingang combineren. Audio uit andere aps als browsers, spelletjes of zoom kun je zo ook opnemen en het is mogelijk om twee onafhankelijke mixes te maken. Auto setup kiest automatisch geschikte instellingen voor inputs als vocal of instrument. De effecten zijn expander, compressor en 4-bands eq, allemaal zonder latency en natuurlijk zonder belasting voor je computer cpu.

Behalve twee xlr inputs en een aux input, heb je symmetrische monitor outs, minijack speaker out, en twee hoofdtelefoon uitgangen. Naast de eigen app krijg je er ook Steinberg Cubase LE en Cubasis LE bij.

Lewitt heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan, want dit is voor 299 euro een interessante en flexibele featureset, zolang je tenminste niet afknapt op het uiterlijk.

meer informatie

 

zoeken
zoeken