Nanobox Razzmatazz

knalroze mini groovebox

Merknieuws 12-10-2022 07:00

1010music is een klein merk dat de laatste jaren een aantal leuke minisynths en samplers uitbracht. Hun nieuwste creatie is een drummachine die bijna in je handpalm past.

1010music begon met de grotere Bitbox en Blackbox samplers, vervolgens kwam de Nanobox serie met de gele Lemondrop Granular en de rode Fireball Wavetable synths. De derde Nanobox is de Razzmatazz, een beatbox met sequencer en sounds met een combinatie van fm en samples.

Op het scherm van dit knalroze vierkante kastje bevinden zich 8 touch pads voor live performance, met de grid sequencer kun je 16 ritmes programmeren. Maximale lengte van een sequence is 64 stappen, velocity is programmeerbaar.

Voor de klanken wordt per sound een combinatie van 2x fm en 1 sample gebruikt met per pad/sound, filters, envelopes, lfo, distortion, resonator, snap transient en bit/rate crushing. Voor de stereo output is er delay, reverb en cabinet distortion.

Razzmatazz bevat al 120 preset kits en sequences, maar je kunt samples importeren van de meegeleverde sd-card, of zelf opnemen via de line input. De voeding wordt door de usb-c aansluiting verzorgd en hij heeft midi in en uit, clock in en line in en uit. De prijs is met 399 dollar wat hoog, maar het is wel een erg leuk kastje.

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken