MiniFreak, MiniLab, MiniFuse en Augmented Piano

Arturia pakt alvast uit

Merknieuws 19-10-2022 08:17

De feestdagen zijn in aantocht en Arturia presenteerde tijdens hun 'Rendez-Vous' in een klap 4 producten die het goed zullen doen op je verlanglijst. Als je niet kunt wachten zijn ze ook meteen verkrijgbaar.

We beginnen met een nieuwe syth, de MiniFreak. We kennen al de MicroFreak maar de MiniFreak heeft 37 slim keys met velocity en aftertouch en 2 sound engines. Hij is 6 stemmig maar je kunt ook kiezen voor 12 stemmig parafoon (één filter/envelope), unison en mono. De oscillators - met 20 variaties - zijn digitaal maar de filters zijn helemaal analoog. Er is een sequencer/arpeggiator met 4 sporen voor modulatie en in de mod matrix vindt je o.m. fm, ring mod, zeer flexibele lfo's en adsr envelopes. Drie digitale fx slots kun je gebruiken voor chorus, eq, distortion of 7 andere effecten. Er is een stereo output, audio in, din midi en een click input. Bij de MiniFreak krijg je meteen de MiniFreak V plugin-versie! Prijs € 649,-

meer informatie

 

 

Tweede product is de MiniLab 3 usb midicontroller met 4 nieuwe faders, 8 draaiknoppen en 8 triggerpads. Nieuw is het oled display met encoder. De 25 minitoetsen zijn aanslaggevoelig en spelen verassend prettig. Er zijn presets voor de meeste daws, een arpeggiator en een chord mode en natuurlijk krijg je er een heel aantrekkelijk pakket software bij met een fijne selectie sounds uit de Arturia V collectie, Ableton Live Lite en meer. Onze test kun je lezen in Interface 254. De MiniLab 3 is verkrijgbaar in zwart of wit en kost € 119,-.

meer informatie

 

 

Meer mini in de vorm van de MiniFuse 4, een 4in/4out bus-powered usb-c audio interface met 2 mic preamps en twee extra line inputs. Deze 24 bit, 192kHz interface heeft 4 outputs, 2 hoofdtelefoonaansluitingen met eigen volumeknop plus midi in en out. De MiniFuse 4 fungeert meteen als usb hub met 2 usb-a connectors en je krijgt er een softwarepakket bij met een fijne slectie sounds uit de Arturia V collectie, Ableton Live Lite, 4 Arturia FX en meer. Ook de MiniFuse 4 is in zwart of wit beschikbaar en kost € 239,-.

meer informatie

 

Software mag niet ontbreken bij Arturia's presentatie en die is niet Mini maar Augmented!. Augmented Grand Piano is een plugin met twee layers (elk met twee sounds) en sample-based klanken. Dat zijn uiteraard pianoklanken maar dankzij de diverse en vaak onconventionele speeltechnieken en talloze synthopties als filters, envelopes, veel modulatiemogelijkheden, morphing en effecten is er soundwise erg veel mogelijk. De Augmented Grand Piano plugin kost € 99,- en er is een demoversie beschikbaar

meer informatie

zoeken
zoeken