Avid MBOX Studio

Niet voor podcasters!

Merknieuws 20-10-2022 09:42

Tja de MBOX, was dat niet die betaalbare audio interface voor Pro Tools uit 2002? Inderdaad maar de nieuwe Mbox Studio is veel ambitieuzer, eigenlijk de draischijf voor een complete studio.

De vorm van de Mbox Studio wijkt sterk af van wat gebruikelijk is, een soort mini console met opstaande achterkant en twee grote draairegelaars vooraan. Achterop zien we een uit de kluiten gewassen assortiment van in- en outputs. Duidelijk niet iets om in je rugzak mee te nemen en ook niet gericht op podcasters voor de afwisseling.

De basis zijn vier mic/line in-amps met variable Z, waarvan 2 ook als DI fungeren, dus optimaliseerbaar aan je microfoon of gitaarelement. Verder optische (Adat) en coaxiale digitale inputs. Hij heeft 2 stero monitor outputs, 2 hoofdtelefoonuitgangen en bi-directionele bluetooth, dus het is meteen een monitorcontroller, ook als er geen computer aangesloten is.

De Mbox Studio heeft verder midi in en out en een aantal unieke connectors die 'm erg aantrekkelijk maken voor o.m. kleine studio's en 'opnemende' gitaristen, nl twee hi-z reamp outputs, twee fx sends/returns en zelfs een stemapparaat. En er is nog meer, zoals een ingebouwde talkback en twee inputs voor footswitches/ expression pedals. Een uniek kastje dus deze 96kHz usb interface en er is dsp ingebouwd voor de low latency mixer en fx plus eq, delay en reverb, die je bedient via de bijbehorende Control software. Je kunt twee Mboxen koppelen en er zijn 4 verlichte, programmeerbare 'action buttons'. En je krijgt er natuurlijk software bij, om te beginnen 1 jaar Pro Tools Studio (incl. 115 plugins), 1 jaar Sibelius Artist en 10 plug-ins waarvan het meerendeel afkomstig is van Brainworx.

Een imposante interface dus, zelfs als je de pittige prijs van $ 899,-, en het nogal aparte uiterlijk in ogenschouw neemt.

meer informatie

 

zoeken
zoeken